NIEUW: 2023 KAWASAKI ELIMINATOR 400

NIEUW: 2023 KAWASAKI ELIMINATOR 400

 

In Japan heeft Kawasaki een nieuw model gepresenteerd, de Eliminator 400. De nieuwe Eliminator is een lichte cruiser op het technische platform van de al bestaande Z400 en Ninja 400. Het model kom zo net onder de Vulcan S 650, de andere lichte Kawasaki-cruiser die onderdeel is van het 650-platform, waartoe ook de Z650, Versys 650 en Ninja 650 behoren.

De Eliminator heeft een buizenframe met daarin een 18-inch voorwiel en een 16 inch achterwiel. Het model is ook voor kleinere motorrijders prima hanteerbaar: de bekende paralleltwin uit de 400’s levert 48 PK en 37 Nm, terwijl de zadelhoogte maar 735 mm is en de motor een goed hanteerbare 176 kilo weegt. Dat de oude Eliminator-naam wordt gebruikt, heeft er dus zeker niet voor gezorgd dat de daarbij behorende rijeigenschappen van de 900- en 1000-modellen uit de Jaren ’80 ook terugkomen.

Eliminator SE: standaard onboard camera

De Eliminator wordt in Japan leverbaar in de kleuren Metallic Flat Spark Black en Pearl Robotic White, daarnaast komt er ook een Eliminator SE met stuurkuipje in Metallic Matte Carbon Grey x Flat Ebony kleurstelling. Nog opvallender: de SE krijgt zowel aan de voor- als aan de achterkant een ingebouwde camera van Mitsuba met opnamemogelijkheid, die als veiligheidsvoorziening is bedoeld.

Vooral in Azië is er een grote markt voor lichte cruisers, waarin ook merken als Jawa (Mahindra) en Royal Enfield een belangrijke rol spelen. Honda kwam daarom al eerder met lichte versies van de Rebel, terwijl Kawasaki zich nu dus ook in dit segment komt melden.

Terug naar de bovenkant van de website